Athensmed tukemaan Sofitan kasvua

Ammattitaitoista ja laadukasta tukea kuntien sosiaali- ja terveysalan työvoimatarpeisiin tarjoava Sofita saa tuekseen Athensmedin vauhdittamaan kasvua. Sofita on kasvanut ja laajentanut palveluvalikoimaansa nopeasti. Athensmed pitkäjänteisenä omistajana tukee yhtiötä sen kasvun ja kehityksen toteuttamisessa.

Sosiaali- ja terveysalan työvoimapula on jo pitkään ollut ongelma. Sofitan tarkoituksena on varmistaa, että hyvinvointialueet saavat ammattitaitoista ja laadukasta tukea työvoimatarpeisiinsa. Jatkossa yhtiö toimii aiempaa enemmän myös palveluntuottajana.

Sofitan uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Kustaa Piha (LT, VTM ja KTM).

Aika Sofitan perustajana ja toimitusjohtajana on ollut erittäin antoisa. Henkilökohtaisesti on kuitenkin tullut aika vähentää työmäärää, josta syystä oli aika luopua Sofitasta. Olen erittäin tyytyväinen siitä, että Kustaa lähti uudeksi yrittäjäksi. Mielestäni on tärkeää, että jatkajalla on sama arvomaailma, kokemusta sosiaali- ja terveysalasta sekä yhteistyöstä kuntien kanssa”, kertoo Sofitan aiempi toimitusjohtaja Ralf Hjorth.

Sofita on erittäin hieno yritys, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä. Avaintiimi toimii ammattitaitoisesti ja itsenäisesti. Sofita on laatujohtaja, jonka maine on hyvä. Haluan, että se pysyy myös jatkossa sellaisena. Minulle tärkeää on joustavuus, koulutuksen ja kokemuksen arvostaminen, sosiaalityön arvostuksen kasvattaminen ja tietysti se, että työmme on yhteiskunnallisesti vaikuttavaa”, kertoo uusi toimitusjohtaja Kustaa Piha.

Jo lyhyessä ajassa Kustaa on päässyt mukaan Sofitan toimintaan hienosti. Olen innoissani siitä, mitä mahdollisuuksia järjestely tuo Sofitalle. Haluamme yhdessä tehdä korkeaa laatua ja vaikuttavuutta paremmin näkyväksi, panostaa sosiaalityöntekijöiden ja psykologien työoloihin mm. työnohjausta ja mentorointia lisäämällä sekä varmistamalla yksilölliset, työntekijälähtöiset ratkaisut jatkossakin. Uudet hyvinvointialueet arvostavat myös sitä, että Sofitalla on leveämmät hartiat suoriutua myös isommista toimeksiannoista”, kertoo palvelujohtaja Emmi Elovaara.