Yritys

Kustaa Piha

Toimitusjohtaja & Sijoittaja

Athensmed on helsinkiläinen family office, joka tekee sijoituksia varhaisen vaiheen kasvuyrityksiin ja tuo niihin lisäarvoa vankan sijoittajakokemuksensa ja terveydenhuollon näkemyksensä myötä.

Athensmedin perustaja ja toimitusjohtaja Kustaa Piha on vaikuttanut jo 15 vuotta yksityisessä terveydenhuollossa – ja ollut kasvattamassa alan palveluyrityksiä ja tuoteinnovaatioita menestystarinoiksi.

Menestysten taustalla on Kustaan sisäinen palo työhönsä sekä tarkkaan jäsentynyt visio siitä, millä sektoreilla Athensmedin asiantuntijuus parhaiten hyödyttää terveydenhuoltoa eri maissa:

Kustaa Piha, kasvot Athensmedin takana

Olen 41-vuotias töölöläinen LT, VTM ja KTM – ja toiminut yrittäjänä jo nuoresta iästä. Kansanterveydellinen näkökulma on viitoittanut toimintaani siitä lähtien, kun hakeuduin lääkäriopintoihin Helsingin yliopistoon. Käytännössä se ilmenee siten, että eriarvoisuuden tunnistaminen ja oikeudenmukaisuus ovat mukana kaikessa, mitä teen. Sosioekonomisia terveyseroja tutkittuani haluan edistää sellaisia palvelutuotteita, jotka auttavat myös apua eniten tarvitsevia.

Terveydenhuollon ja sijoittamisen asiantuntijana autan terveysteknologiayhtiöitä eteenpäin – joko neuvonantajan tai bisnesenkelin roolissa, tai hallituksen jäsenenä. Olen myös ollut perustamassa terveydenhuoltoalan palveluyrityksiä ja siivittämässä niitä kasvuun. Etenkin ensihoidon palveluista vuonna 2007 aloittanut, lääkäri- ja hammaslääkäripalveluihin ja hoivaliiketoimintaan laajentanut Med Group on jättänyt jalanjälkensä yksityisen terveydenhuollon historiaan Suomessa.

Sijoittajana luonnollisesti haluan sijoituksilleni tuottoa, ja parasta tässä työssä on se, että samalla voin tehdä hyvää: auttaa lupaavia terveydenhuoltoalan yrityksiä eteenpäin ja edistää siten ihmisten hyvinvointia. Tähän mennessä olen arvioinut yli 500 lupaavan yrityksen kasvunäkymiä ja ostanut tai sijoittanut niistä yli viiteenkymmeneen joko suoraan tai portfolioyhtiön kautta.

Aktiivisen sijoittamisen ohella olen mukana tiedeyhteisössä. Väittelin lääketieteen tohtoriksi vuonna 2014 ja edistän terveydenhuollon vaikuttavuutta kehittämällä tutkimusyhteistyössä vaikuttavuuden arvioinnin malleja ja niiden soveltamista käytännön hankkeisiin. Sovellusten kehittämisessä lähden aina siitä, että taustalla on oltava näyttöä niiden toimivuudesta. Tarvittaessa näyttö hankitaan tutkimuksen kautta. Toimivaksi osoittautunut palvelu tai tuote käy helpommin kaupaksi ulkomaillakin ja tuo yritykselle näkyvyyttä ja uskottavuutta.

NUM QUERIES():: 77